Sök på webbplatsen

Frukostseminarier vid ISF

ISF:s frukostseminarier är öppna för alla som är intresserade av socialförsäkringsfrågor. Syftet är att ge dig som är intresserad möjlighet att på ett enkelt sätt ta del av, och få tillfälle att diskutera, ny kunskap på området. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så får du information om kommande seminarier. Anmälningsformuläret till nyhetsbrevet hittar du i vänstermenyn under "Prenumerera på nyheter".

Frukostseminarium om den kollektivavtalade sjukförsäkringen

Datum: Tisdagen den 10 april, 2018
Tid: Frukost serveras från kl. 08.00. Seminariet pågår kl. 08.30-10.00
Plats: Fleminggatan 7, Stockholm. Lokal Fleming, gatuplan.

På seminariet fokuserar vi på den kollektivavtalade sjukförsäkringen som kompletterar den offentliga sjukförsäkringen vid långvarig sjukfrånvaro.

- Gabriella Sjögren Lindquist, forskare vid ISF, ger en överblick över utvecklingen av de kollektivavtalade ersättningarna under det senaste decenniet.

- Nadja Grees, utredare vid ISF, presenterar rapporten Försäkrad men utan ersättning – En granskning av underutnyttjandet av den kollektivavtalade sjukförsäkringen. I rapporten analyseras hur stor andel av de offentliganställda som har en sjukförsäkring men som ändå inte får ut någon ersättning vid långvarig sjukfrånvaro. Utgångspunkten för granskningen är att många saknar kunskap om att de är täckta av en avtalssjukförsäkring och därför missar att ansöka om ersättning.

- Därefter kommenteras rapportens resultat av Matilda Nyström Arnek,
biträdande förhandlingschef på Arbetsgivarverket och Inger Hjärtström, gruppchef vid arbetsplats- och avtalsenheten på Kommunal.

AnmälanAnmäl dig här, senast den 8 april.
Seminariet är kostnadsfritt men antalet platser är begränsat.

Välkommen!

Kontakt: Spamskyddadepostadress_a29tbXVuaWthdGlvbkBpbnNwc2Yuc2U=_Spamskyddadepostadress

 

Nadja Grees

Gabriella Sjögren Lindquist

Tidigare seminarier

19 december 2017: Assistansmarknaden

På ISF:s frukostseminarium 19 december presenterade Maria Kain, utredare vid ISF, rapporten Assistansmarknaden – lönsamhet och konkurrensförhållanden. Leif Nordqvist, sakkunnig ekonom vid Konkurrensverket, kommenterade rapporten.

Här hittar du presentationerna från seminariet.

17 oktober 2017: Föräldraförsäkringen

På vårt första seminarium fokuserade vi på föräldraförsäkringen. Generaldirektör Maria Hemström-Hemmingsson gav en överblick över området och därefter presenterades ISF:s rapport "Föräldrapenningsuttag före och efter separation". Avslutningsvis kommenterade Håkan Nyman från Föräldraförsäkringsutredningen rapportens resultat.

Här hittar du presentationerna från seminariet.

 

Prenumerera på ISF:s nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev presenteras våra rapporter, pågående projekt och inbjudningar till seminarier.

Starta din prenumeration här.

Postadress: Box 202, 101 24 Stockholm

Besöksadress: Fleminggatan 7

Telefon: 08-58 00 15 00

Fax: 08-58 00 15 90

E-post: Spamskyddadepostadress_cmVnaXN0cmF0b3JAaW5zcHNmLnNl_Spamskyddadepostadress

Rapporten har lagts till i beställningskorgen. Vad vill du göra nu?

Du kan när som helst gå till beställningskorgen och slutföra beställningen genom att använda länken "Slutför / ändra" i sidhuvudet.