Sök på webbplatsen

Pensioner och ekonomisk trygghet vid ålderdom

Här hittar du information om pågående projekt och publicerat material som avser ersättningar vid ålderdom. Förmåner som ingår är exempelvis inkomstpension, garantipension, premiepension, bostadstillägg till pensionärer samt äldreförsörjningsstöd. ISF:s granskningar på området omfattar främst Pensionsmyndighetens verksamhetsområde.

Nyheter

Utformningen av blanketter styr tidsbegränsade uttag av tjänstepensioner

1 feb 2017 Pressmeddelande

Vilka uttagsval som blivande pensionärer, särskilt ekonomiskt utsatta, gör för sin tjänstepension beror mycket på den information och ansökningsblankett de möter. Tidsbegränsade utbetalningar av tjänstepension leder till att förvärvsarbetet minskar och att bostadstillägg för pensionärer ökar. Det visar en rapport från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF).

Skillnader och spridning i premiepension för kvinnor och män

15 nov 2016 Skrivelse

ISF har på uppdrag av regeringen studerat hur spridningen i premiepension har ändrats över tid bland män och kvinnor som blir, och är, premiepensionärer samt hur spridningen i premiepension kan utvecklas i framtiden.

Tidigare nyheter

Sök publikation

Sök bland våra publikationer

Postadress: Box 202, 101 24 Stockholm

Besöksadress: Fleminggatan 7

Telefon: 08-58 00 15 00

Fax: 08-58 00 15 90

E-post: Spamskyddadepostadress_cmVnaXN0cmF0b3JAaW5zcHNmLnNl_Spamskyddadepostadress

Rapporten har lagts till i beställningskorgen. Vad vill du göra nu?

Du kan när som helst gå till beställningskorgen och slutföra beställningen genom att använda länken "Slutför / ändra" i sidhuvudet.