Sök på webbplatsen

Förmåner till personer med funktionsnedsättning

Här hittar du information om pågående projekt och publicerat material om stöd till personer med funktionsnedsättning. Exempel på förmåner är assistansersättning, närståendepenning, handikappersättning och vårdbidrag för funktionshindrade barn. ISF:s granskningar på området omfattar främst Försäkringskassans verksamhet.

Nyheter

Tydliggör villkoren för personlig assistans

15 dec 2016 Pressmeddelande

Personer med behov av tidskrävande sjukvårdande insatser riskerar att nekas eller förlora den statliga assistansersättningen. Det är följden av en otydlig lagstiftning och en åtstramande rättspraxis. Det konstaterar Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) som på uppdrag av regeringen har granskat hur Försäkringskassan tolkar reglerna om egenvård och hur relevant domstolspraxis påverkar Försäkringskassans tillämpning av reglerna om assistansersättningen.

Maria Hemström-Hemmingsson generaldirektör för Inspektionen för socialförsäkringen

17 dec 2015 Pressmeddelande

Regeringen har idag utsett Maria Hemström-Hemmingsson till ny generaldirektör och chef för Inspektionen för socialförsäkringen, ISF. Hemström-Hemmingsson, närmast chef för socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet, tillträder den 14 mars 2016.

Tidigare nyheter

Sök publikation

Sök bland våra publikationer

Postadress: Box 202, 101 24 Stockholm

Besöksadress: Fleminggatan 7

Telefon: 08-58 00 15 00

Fax: 08-58 00 15 90

E-post: Spamskyddadepostadress_cmVnaXN0cmF0b3JAaW5zcHNmLnNl_Spamskyddadepostadress

Rapporten har lagts till i beställningskorgen. Vad vill du göra nu?

Du kan när som helst gå till beställningskorgen och slutföra beställningen genom att använda länken "Slutför / ändra" i sidhuvudet.